Auto te water bij eenzijdig ongeval op A28 bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Bij een eenzijdig ongeval op de A28, ter hoogte van De Lichtmis, is maandagmiddag een personenauto met daarin twee vrouwen te water geraakt. De dames reden richting het Noorden toen zij, volgens een getuige, moesten uitwijken voor een invoegende auto die vanaf de oprit bij De Lichtmis de snelweg op wilde rijden en direct doorschoot naar de snelste baan. Vermoedelijk kwamen de dames naast de eerste rijstrook in de goot en reageerden met een ruk aan het stuur waarna het voertuig onbestuurbaar werd, dwars de drie rijstroken overstak en door de berm uiteindelijk in het water terecht kwam.

Enkele automobilisten bedachten zich geen moment en schoten te hup. De bestuurster kon al snel zelf aan wal komen maar de bijrijdster kon dit onmogelijk zelf. Zij werd met behulp van een dappere passant, die zonder twijfelen in het water sprong, aan wal gebracht. Het tweetal werden elk in een ambulance onderzocht. Van letsel bleek geen sprake waarna in overleg werd besloten om de twee thuis af te zetten.

Brandweerkorpsen van Hasselt, Nieuwleusen, Zwolle en Heerde werden vanwege dit incident opgeroepen. Maar nadat duidelijk was dat iedereen uit het voertuig was konden vele van hen weer terugkeren naar de kazerne. De Hasselter brandweer was ondertussen ter plaatse en heeft bergingsbedrijf Hooikammer geassisteerd om het voertuig uit het water te takelen. Tijdens het ongeval en de berging werd de derde rijstrook afgesloten wat resulteerde in een file van enkele kilometers.

Gerelateerde artikelen: