Auto raakt te water na botsing op A28 bij Rouveen

ROUVEEN – Op de A28 ter hoogte van De Lichtmis heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden. Na de botsing tussen de twee auto’s is één van de voertuigen te water geraakt. De twee inzittenden konden zichzelf via het raam in veiligheid brengen en op het droge de komst van de hulpdiensten afwachten. De bestuurder van de andere auto bleef eveneens ongedeerd. Het ongeval ontstond toen de bestuurder van de Seat vanaf de oprit de controle over zijn voertuig verloor. De auto maakte een rare schuiver en kwam in botsing met de Peugeot waarna deze door de berm schoot en in het water tot stilstand kwam.

De politie was snel ter plaatse en kon concluderen dat er geen gewonden waren. Rijkswaterstaat sloot de rechter rijstrook vanwege het incident. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde als eerst de Seat van het asfalt zodat de weg weer snel kon worden vrijgegeven. De berging van de te water geraakte auto kon middels een parallelweg waardoor het verkeer op de snelweg geen hinder meer ondervond van het incident. Nadat de auto uit de sloot was getakeld konden de gedupeerden wat persoonlijke bezittingen veiligstellen. Hierna werd ook dit voertuig naar het depot gebracht van het bergingsbedrijf.