Opnieuw raakt auto te water na botsing op A28

ROUVEEN – Een automobiliste is dinsdagavond met haar B.M.W. te water geraakt nadat zij een botsing had met een ander voertuig. Het ongeval gebeurde op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst op nog geen honderd meter waar exact twee weken geleden een soortgelijk ongeval plaatsvond. De bestuurder van een Nissan Micra, rijdend op de eerste rijstrook, kwam door nog onbekende oorzaak met de rechterzijde van zijn voertuig tegen de linkerzijde van de B.M.W. waardoor deze onbestuurbaar werd en van de snelweg raakte. Het voertuig schoot rakelings langs de vangrail en kwam achterstevoren in het water terecht. De bestuurster zat bij aankomst van de hulpdiensten nog in haar voertuig.

Na kort overleg tussen politieagenten en ambulancemedewerkers werd besloten de brandweer te alarmeren om de vrouw veilig en droog aan wal te krijgen. Plots kwam één van de agenten op het briljante idee om de uitschuifbare ladder, die in het dienstvoertuig zit, te gebruiken. Uiterst voorzichtig klauterde de vrouw uit het raam om zo via de ladder op het droge te komen waarna zij kon worden gecontroleerd op eventueel letsel in de ambulance. Nu de vrouw eenmaal uit de auto was kon de hulp van de inmiddels uitgerukte brandweer worden afbesteld. Uiteindelijk hoefde de vrouw niet mee naar het ziekenhuis. Ook de andere bestuurder bleef ongedeerd.

Rijkswaterstaat had inmiddels de derde rijstrook afgekruist zodat een ieder veilig kon werken. Het verkeer ondervond hiervan enige hinder. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de volgelopen auto met enige moeite uit de sloot en voerde deze, net als de flink beschadigde Nissan, af naar het depot. Na ruim een uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de tijdelijke afsluiting van de rijstrook worden opgeheven.

Gerelateerde artikelen: