Kop-staartbotsing na onwelwording op Zomerdijk

WANNEPERVEEN – Bij een kop-staartbotsing op de Zomerdijk, de N375 tussen Meppel en Zwartsluis, is vrijdagmorgen een automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed in een witte Volvo en werd volgens de politie onwel. Hierdoor merkte ze niet op dat ze op een file inreed welke was ontstaan door werkzaamheden. De Volvo botste hard achterop een Renault met daarin twee mannen.

Voor zowel de vrouwelijke bestuurster als voor één van de mannen werd een ambulance opgeroepen. Na controle bleek dat de vrouw moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De man bleek ongedeerd te zijn. Door het ongeval werd de gehele Zomerdijk afgesloten voor verkeer. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd de twee voertuigen te bergen. Na een uurtje kon de weg weer worden vrijgegeven.