Auto te water na botsing met bestelbus op A28

ROUVEEN – Op de snelweg A28 tussen De Lichtmis en Staphorst heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van een bestelbus kreeg waarschijnlijk een klapband waardoor zijn bus onbestuurbaar werd. Hierdoor trok de bus naar rechts waar op dat moment net een ouder echtpaar reed. Zij werden hard geramd waardoor ook de auto onbestuurbaar werd en kwamen hierdoor in het water terecht.

De bestuurder van de bestelbus kon zijn voertuig met veel moeite in de berm tot stilstand krijgen en sprong direct in het water om de twee inzittenden van de auto te redden. Zij werden aan wal geholpen door de man en enkele passanten. Het tweetal is meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. De bestuurder van de bus bleef ongedeerd.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto uit het water getakeld en samen met de bus afgevoerd naar het depot. Door het incident was de linker rijstrook afgesloten.