Auto raakt van de weg en belandt in water langs A28

ROUVEEN – Op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst is zaterdagmiddag een automobilist van de weg geraakt en in een naastgelegen sloot beland. De man reed samen met zijn vrouw op de tweede rijstrook toen volgens een getuige de man plots een ruk aan het stuur gaf en rechtsaf de weg overschoot, door de berm reed en in het water terecht kwam. Diverse automobilisten stopten om het duo te helpen. Eén omstander sprong in het water om zo de twee aan wal te helpen.

Omdat er bij de meldkamer verschillende meldingen binnenkwamen en er zelfs een ongeval met meerdere voertuigen waarvan er één te water was geraakt, werd er fors opgeschaald. Brandweerkorpsen van Staphorst, Hasselt, Nieuwleusen, Zwolle, Deventer, Giethoorn en Heerde waren allen aanrijdend. Bij aankomst bleek dat het allemaal aardig meeviel en kon snel worden afgeschaald.

Vanwege het ongeval werd de derde rijstrook afgesloten om de hulpdiensten een veilige werkruimte te geven. Bergingsbedrijf Hooikammer werd gevraagd om de auto uit het water te takelen en deze af te voeren naar het depot. Een medewerker van het waterschap kwam controleren op eventuele vervuiling van het oppervlaktewater. Hiervan was geen sprake waarop alle diensten weer konden inrukken waarna verkeersmaatregelen werden opgeheven.

Gerelateerde artikelen: