Auto te water na botsing op A28 bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Bij een ongeval op de A28 ter hoogte van De Lichtmis zijn maandagmiddag rond 17:00 uur twee vrouwen gewond geraakt. Beide bestuurden een auto en kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen raakte onbestuurbaar, sloeg enkele malen over de kop, en kwam uiteindelijk ondersteboven in de naastgelegen sloot terecht.

Veel mensen zagen het ongeval gebeuren en schoten de onfortuinlijke bestuurster te hulp. Ze kon met behulp van omstanders aan wal worden gebracht en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Een tweede ambulance kwam ter plaatse voor de andere automobiliste, ook zij werd met letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ondertussen zochten brandweermannen in waadpakken de sloot af naar eventuele passagiers. Al snel bleek dat de vrouw alleen in de auto zat.

Door het ongeval waren twee rijstroken van de snelweg in Noordelijke richting afgesloten wat resulteerde in een flinke file met een oponthoud van drie kwartier tot een uur. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken. Nadat de Forensische Opsporing afdeling verkeer een onderzoek had gedaan naar de toedracht kon bergingsbedrijf Hooikammer in actie komen om de auto’s te bergen. Ondertussen werd door aannemersbedrijf van der Kolk met een wegdekreiniger het asfalt ontdaan van de brokstukken. Ook moest er een spoedreparatie plaatsvinden aan het asfalt. Al deze werkzaamheden waren rond 21:10 klaar en kon de gehele snelweg weer vrijgegeven worden.