Automobiliste te water op A28 tussen Lichtmis en Staphorst

ROUVEEN – Een automobiliste is maandag aan het einde van de middag bij een eenzijdig ongeval op de A28 met haar voertuig te water geraakt. De vrouw reed tussen De Lichtmis en Staphorst toen ze plots een black-out kreeg. Getuigen konden melden aan de politie dat de vrouw ineens op de vluchtstrook begon te rijden en toen vanuit het niets bijna dwars door de berm ging en in de naastgelegen sloot terecht kwam. Enkele getuigen alarmeerden direct de hulpdiensten. Een aantal politievoertuigen, brandweer Staphorst en brandweerduikers uit Zwolle en een ambulance kwamen ter plaatse. Brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Heerde konden tijdig weer inrukken.

Vanaf de wal konden getuigen goed contact krijgen met de vrouw. Ze bleef echter in het voertuig zitten. Onder begeleiding van de brandweerduikers werd de vrouw naar de wal gebracht. Na een korte check-up door ambulancepersoneel bleek dat er geen letsel was en de vrouw geen verdere medische zorg nodig was. Berger Hooikammer heeft de auto uit de sloot getakeld. Verkeer had enige hinder van het voorval. De derde rijstrook was namelijk ten tijde van het ongeval en de berging afgesloten.