Lijnbus vast in berm van N331 na mislukte keeractie

HASSELT – Een buschauffeur heeft zich vanmiddag vastgereden in de berm van de N331 na een mislukte keeractie. De chauffeur vertrok vanaf de bushalte Hasselt-Centrum, voorheen Bodewes, en was onderweg naar Kampen via Genemuiden. Op de rotonde net na de Zwartewaterbrug reed de chauffeur rechtdoor in plaats van de afslag naar Genemuiden te nemen. Enkele ogenblikken later kwam het besef bij de chauffeur waarop hij een keeractie ondernam bij de voormalige afslag naar het industrieterrein.

Echter kwam de bus bij het keren in de natte berm van de N331 volledig vast te staan. Ondanks enkele pogingen om de zware bus in beweging te krijgen gleed deze langzaam richting een slootje. Hierop besloten de passagiers de bus te verlaten. Een vervangende bus werd opgeroepen echter duurde dit voor menig passagier te lang waarop zij zelf actie ondernamen en zelf vervangend vervoer regelden.

Ondertussen werd bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen om met zwaar geschut te komen om het gevaarte weer vlot te trekken. Met behulp van verkeersmaatregelen van de firma van der Kolk werd het verkeer om beurten langs de gestrande lijnbus geleid. De zware bergingstruck trok gemakkelijk de bus weer op het asfalt en na een korte check kon de chauffeur zijn weg weer vervolgen. De getroffen maatregelen werden weer opgeruimd en waren de sporen in de berm slechts nog de stille getuige van deze ietwat onhandige actie van de buschauffeur.