Auto’s te water na botsing op A28 bij Rouveen

ROUVEEN -Op de A28, tussen De Lichtmis en Staphorst, zijn zondagmorgen door een ongeval twee voertuigen te water geraakt. De bestuurder van een blauwe Renault Megane, rijdend op de middelste rijstrook, kwam met de rechter voorzijde in botsing met de linker achterzijde van een witte Renault Captur welke op de derde rijstrook reed. Door deze botsing raakten beide voertuigen onbestuurbaar schoten door de berm en kwamen in de naastgelegen sloot tot stilstand. De Megane sloeg hierbij nog een keer over de kop.

Zowel de man uit de Megane als de man en vrouw uit de Captur konden zichzelf in veiligheid brengen en aan wal klimmen. Op de alarmcentrale kwamen echter verontrustende telefoontjes binnen waarop de brandweerduikers van Zwolle en Heerde, brandweerkorpsen van Staphorst en Nieuwleusen, diverse politie-eenheden een tweetal ambulances en zelfs de traumahelikopter werden opgeroepen. Bij aankomst van de eerste hulpdienst was al snel duidelijk dat het ongeval meeviel en kon er worden afgeschaald. De helikopter keerde weer terug. De brandweer maakte snel de weg vrij van de brokstukken waardoor er slechts één rijstrook moest worden afgesloten in verband met het incident en de bergingsoperatie.

Ambulancepersoneel controleerden alle inzittenden maar verdere medische behandelingen waren niet nodig. Zij werden allen door de politie naar het kantoor van bergingsbedrijf Hooikammer gebracht om daar de schadeformulieren in te vullen. Ondertussen takelden de medewerkers van Hooikammer de auto’s uit de sloot en brachten deze over naar het depot. Een medewerker van het waterschap kwam ter plaatse om te controleren op eventuele vervuiling van het oppervlaktewater. Hiervan was geen sprake. Na zo’n anderhalf uur waren alle werkzaamheden afgerond en werd de rijstrookafsluiting en de snelheidsbeperking weer opgeheven.

Gerelateerde artikelen: