Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval Koekange

KOEKANGE – Bij een eenzijdig ongeval op de Schoonveldeweg is vannacht een automobilist ernstig gewond geraakt. De man, een 41 jarige inwoner uit Koekange, raakte in een flauwe bocht met zijn voertuig enkele bomen waarna de auto zwaar beschadigd tussen twee bomen in de berm tot stilstand kwam. De brandweer heeft de man onder toezicht van het ambulancepersoneel uit het voertuig bevrijd en is daarna per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Het personeel van de ambulance kreeg hierbij assistentie van een mobiel medisch team welke per helikopter naar de ongevalslocatie kwam. Volgens de officier van dienst van de politie gaat het hier om een brandweerman welke onderweg was naar de kazerne vanwege de grote brand in Ruinerwold. Een tweetal medewerkers van de forensische opsporing team verkeer deden onderzoek naar de toedracht. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe kon vertellen dat de man inmiddels buiten levensgevaar is.