Auto vliegt uit de bocht op Zomerdijk te Zwartsluis

ZWARTSLUIS – Op de N334, de Zomerdijk tussen Beukers en Zwartsluis, zijn zaterdagmiddag een man en een vrouw gewond geraakt. Het duo raakte met hun auto in een bocht van de weg, botste tegen een boom waarna het voertuig zwaar beschadigd op het naastgelegen fietspad tot stilstand kwam. De twee konden met enige hulp van omstanders zelf uit de auto klimmen maar zijn beide per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis te Zwolle.

Gelukkig waren er op het moment van het ongeval geen fietsers in de buurt, een tweede geluk was dat het voertuig niet te water raakte. Politie-eenheden regelden het verkeer dat om beurten langs het ongeval kon. Bergingsbedrijf Hooikammer was vanwege de drukke weg al tijdig opgeroepen en kon direct aan het werk om de totaal vernielde Volvo XC40 op de bergingswagen te takelen en af te voeren. Een medewerker van Provincie Overijssel nam bij aankomst de afzetting van de politie over. Na een uur waren alle brokstukken opgeruimd, vertrokken de hulpdiensten en werd de weg weer vrijgegeven.