Brandweeroefening “De Straatrace”

ZWARTSLUIS – Bij een straatrace op het industrieterrein van Zwartsluis zijn meerdere voertuigen betrokken bij verschillende incidenten. Tijdens de race komt één voertuig in botsing met een lijnbus. Het andere voertuig raakt van de weg en komt half op een ponton bungelend boven het water tot stilstand. Enkele mensen welke op straat waren konden het voertuig net ontwijken door in het water te springen.

De bestuurder van de lijnbus met daarin nog zo’n tien passagiers wilde een aanrijding met het racende voertuig voorkomen door uit te wijken maar hierdoor kwam een fietser onder de lijnbus terecht. De bestuurder van een derde voertuig was door alle consternatie compleet van slag en raakte met zijn voertuig van de weg en kwam op de kant tegen een hekwerk tot stilstand. Dit voertuig en het voertuig welke op het ponton tot stilstand kwam vlogen beide in brand.

Nu was het de taak van de brandweerkorpsen van Zwartsluis, Hasselt en Vollenhove en de bemanning van twee ambulances om dit scenario van oefening ”De Straatrace” tot een succesvol einde te brengen. Voor de bevelvoerders, manschappen en officier van dienst en de bemanning van de ambulance een mooie uitdaging. Na afloop werd er door elke post geëvalueerd en tot slot was er een gezamenlijke evaluatie. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde oefening.