Trucks By Night door Chauffeursvereniging De Lichtmis

REGIO – Diverse leden van Chauffeursvereniging De Lichtmis hadden hun trucks weer opgetuigd met vele meters lichtslangen voor de jaarlijkse Trucks By Night. Het idee om zo iets te organiseren is ooit overgewaaid van de al oude coca cola reclame die in de dagen voor kerst vaak te zien was in het verleden. Daarin kwamen complete verlichte vrachtwagens voorbij wat in deze donkere dagen voor kerst warmte en gezelligheid uitstraalt.

Dit is ook het idee van Chauffeursvereniging De Lichtmis; een gezellig avondje uit, om enerzijds de vrachtwagens te bekijken en anderzijds de kerstmarkten te bezoeken die op de route aan worden gedaan.
Voor het eerst in de geschiedenis van de 40 jaar tellende vereniging heeft het bestuur moeten besluiten dat er een wachtlijst moest worden ingevoerd wat betreft het aantal deelnemers. Dat de animo voor de jaarlijkse Trucks By Night zo groot is, overtreft ook de verwachting van het bestuur. Dit jaar deden maar liefst 45 vrachtwagens mee aan de stoet.

Vanuit Staphorst en Rouveen werd koers gezet via Hasselt naar Genemuiden om daar bij de plaatselijke voetbalkantine een stop te houden. Daarna werd va Hasselt en het buitengebied van Nieuwleusen de Kerstmarkt van Oudleusen aangedaan. Na deze markt ging de hele sliert verlichte vrachtwagens onder luid getoeter richting de Kerstmarkt in Nieuwleusen. Ook hier werd een korte stop gehouden om vervolgens via Punthorst weer terug te keren in Staphorst waar de route eindigde. Chauffeursvereniging De Lichtmis dankt alle chauffeurs voor hun deelname en de vele bezoekers langs de route voor het trotseren van de regen en de kou om toch de truck te bewonderen.

Gerelateerde artikelen: