Auto belandt in sloot na onwelwording op A28

DE LICHTMIS – Bij een eenzijdig ongeval op de A28 bij De Lichtmis zijn dinsdag aan het einde van de middag twee personen gewond geraakt. De brandweer van Staphorst heeft de twee inzittenden uit het voertuig weten te halen waarna beide per ambulance zijn overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De politie spreekt van een onwelwording van de automobilist. Hierop greep de bijrijdster het stuur en stuurde het voertuig de berm in om vaart te minderen. Vanaf de afrit van de snelweg bleef zij het stuur vasthouden en reed, na enkele meters door de berm te zijn gereden, een sloot in waarna de auto met een flinke botsing tegen de slootwal tot stilstand kwam.

Er raakte bij het ongeval geen andere voertuigen betrokken. De auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De Oude Rijksweg was ten tijde van de hulpverlening en bergingswerkzaamheden gedeeltelijk afgesloten.