Hasselt huldigt gouden Anna tijdens Euifeest

Henry-Wallinga©-Huldiging-Anna-Euifeest-Hasselt-11HASSELT – Eindelijk was het moment daar: Wielrenster Anna van der Breggen is gehuldigd als een echte olympische kampioene. Het onthaal was donderdag 25 augustus 2016 groot en bovenal gezellig. Een volksfeest tijdens de jaarlijkse Euifeestweek. Andre Koudijs (De Herderin/Kontento) had in samenspraak met Oranjevereniging Hasselt het draaiboek al een tijdje klaar liggen, en vond een varende huldiging zeer gepast in de waterrijke Hanzestad.

Mede dankzij het feit dat het gemeentehuis van Zwartewaterland geen groot bordes heeft, werd gekozen voor De Barones van Thecla Bodewes. Een Oranje sloep uit Hasselt voor de koningin van de gouden wegwedstrijd bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, Anna van der Breggen.

In de sloep zaten vrienden, familie, het ontvangstcomité, pers en vertegenwoordigers van de gemeente Zwartewaterland. Via de regionale omroep RTV Oost was de gehele rondvaart live te bekijken.

Er werd volop feest gevierd, gedronken, gelachen, gezongen en vooral veel gezwaaid door de vele mensen die zich langs de gracht hadden verzameld. De rondvaart eindigde bij de feesttent waar burgemeester Bilder haar een zilveren penning overhandigde namens de gemeente. Tal van sprekers prezen de wielrenster om haar prestaties. Na de toespraken barstte het feestgedruis, tot in de kleine uurtjes, voor de 26-jarige Hasseltse, in de feesttent los.

Anna van der Breggen won in de wegwedstrijd voor vrouwen een gouden Olympische medaille en in de tijdrit voor vrouwen een bronzen Olympische medaille.

Gerelateerde artikelen: