Vlaggen wapperen voor olympisch kampioen Anna

Henry-Wallinga©-Olympisch-Kampioen-Anna-van-der-Breggen-15HASSELT – Op het gemeentehuis in Hasselt hangt vandaag naast de gemeentevlag en Nederlandse vlag ook de vlag van Hanzestad Hasselt. De gehele gemeente Zwartewaterland viert de olympische overwinning van wielrenster Anna van der Breggen. Een dag eerder, op zondag 7 augustus, bezorgde de Hasseltse Anna van der Breggen Nederland de eerste gouden medaille op de Olympische Spelen.

Met het hijsen van de vlaggen van Zwartewaterland, Hanzestad Hasselt en de Nationale driekleur benadrukt Zwartewaterland de band met de 26 jarige Anna van der Breggen. Ook op kerktoren van de grote kerk wapperen de vlaggen. Bij vele woningen werd ook de vlag uitgestoken.

Molenaars van korenmolen De Zwaluw maakten het wel helemaal af. Een groot spandoek met de naam Anna en een wielrenfiets hangen in de wieken. Een prachtig eerbetoon aan wielrenster Anna van der Breggen. Zo beschouwen de molenaars van De Zwaluw in Hasselt het om de molenwieken van de Korenmolen bij hoge uitzondering op maandag te laten draaien.

Anna vertrekt woensdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro als podiumkandidaat voor de individuele tijdrit. Wat zal er in Hasselt gaan gebeuren als Anna opnieuw het podium kan behalen?