Korenmolen De Zwaluw doet eerbetoon aan Anna

Henry-Wallinga©-Korenmolen-Eerbetoon-Anna-06HASSELT – Opnieuw klommen molenaars van korenmolen De Zwaluw in de wieken om een spandoek te hangen. Na het behalen van de gouden medaille afgelopen maandag door de Hasseltse Anna van der Breggen tijdens de wegwedstrijd op de olympische spelen werd al een eerste spandoek in de wieken gehangen.

Vandaag wist Anna van der Breggen opnieuw een medaille te bemachtigen wat voor de molenaars weer een reden was om een tweede spandoek op te hangen. Anna van der Breggen werd door zowel Olga Zabelinskaja als Kristin Armstrong voorbij gereden in haar tijdrit. Armstrong prolongeerde haar olympische titel. Ploeggenoot Ellen van Dijk belandde buiten het podium nadat zij een stuurfout maakte en daarbij veel tijd verloor. Zij werd uiteindelijk vierde.

Ondanks de bronzen medaille is Van der Breggen niet heel tevreden over haar tijdrit. “Ik had wat last van een steek in mijn zij. Ik kwam ook niet lekker in mijn ritme,” liet zij weten aan de NOS.

Toch is de Hasseltse wel tevreden met het uiteindelijke resultaat. “Twee medailles; daar droomt denk ik iedere atleet van.”

Gerelateerde artikelen: