Auto te water aan Westeinde in Nieuwleusen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Westeinde-Nieuwleusen-03NIEUWLEUSEN – Op het Westeinde is in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus een man met zijn auto te water geraakt. Op de alarmcentrale kwam een telefoontje binnen van een automobiliste die een manspersoon de wal op zag klimmen. Iets verderop lag zijn voertuig in het water.

Politie en ambulancedienst waren snel op de ongevalslocatie die werd weggeschreven onder de Nieuwleusenerdijk in Zwolle. Het ongeval was echter voor het spoor gebeurt aan de kant van Nieuwleusen. Vlak na een bocht was de auto aan de linkerkant van de weg in het water terecht gekomen. Mogelijk heeft een klapband iets te maken met het ongeval.

De man is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De man zal worden onderworpen aan een bloedproef. Agenten reden daarom direct achter de ambulance aan. De uitslag van de proef is nog niet bekend. Berging Wolves heeft de 17 jaar oude Ford Focus uit het water getakeld en afgevoerd.