Auto op de kop in sloot in buitengebied van Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Ongeval-Baarlo-Zwartsluis-10ZWARTSLUIS – In het buitengebied van Zwartsluis is donderdagavond rond 23:30 uur een auto met daarin een vijftal jongeren te water geraakt. Volgens omstanders zou de bestuurder hebben moeten uitwijken voor een dier dat plots de weg over schoot. Hierdoor raakte de auto in de berm en kwam vervolgens op de kop in een sloot terecht.

De vijf konden worden gered uit de auto door hulp van omstanders. Zij hielpen de inzittenden via de achterklep van de auto op het droge. De massaal opgeroepen hulpdiensten hoefden gelukkig niet in actie te komen. Wel waren meerdere ambulances nodig om de 2 vrouwen en drie mannen te onderzoeken op letsel. Geen van hen was gewond geraakt en allen werden overgebracht naar het Veiligheidshuis in Zwartsluis om bij te komen van de schrik. Daar werden zij opgehaald door familie. Het geplande avondje stappen op de Donderdag Meppeldag viel in duigen.

Door de afsluiting vanwege groot onderhoud van de Zomerdijk, de N375 tussen Beukers en Meppel, moet verkeer richting Meppel en vice versa omrijden. Hiervoor word de sluiproute door Baarlo en Hamingen vaak genomen. De omleidingsroute die is ingesteld gaat namelijk via Giethoorn en Steenwijk en is volgens sommigen veel te ver omrijden.

Bergingsbedrijf Hooikammer kwam in actie om de 13 jaar oude Volkswagen Golf, die overigens nog maar enkele dagen in het bezit was van de eigenaar, uit de sloot te takelen en af te voeren.