Automobiliste gewond bij frontale aanrijding

Henry-Wallinga©-Ongeval-Setheweg-Meppel-03MEPPEL – Bij een frontale aanrijding op de inmiddels beruchte kruising van de Handelsweg met de Setheweg is zaterdagmiddag een automobiliste gewond geraakt. De vrouw reed op de Handelsweg richting de brug toen zij werd aangereden door een tegenligger die links af wilde slaan, richting de Setheweg, om te gaan tanken.

De bestuurster van de bestelauto, een vrouw uit Steenwijk, is per ambulance met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de andere auto, een vrouw uit Uffelte, kwam met de schrik vrij. Een medewerker van de verkeersongevallendienst kwam ter plaats om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken en vast te leggen.

Na dit onderzoek werden de zwaar gehavende voertuigen van de kruising gereden om zo het verkeer weer vrij baan te geven. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto’s afgevoerd en de vele brokstukken van de weg gehaald.