Felle brand richt enorme schade aan in woning

Henry-Wallinga©Brand-Kerkweg-Zwolle-05ZWOLLE – Even na middernacht heeft een felle brand een enorme schade aangericht aan een twee-onder-een-kapwoning aan de Kerkweg in de Zwolse wijk Berkum. Volgens de eerste meldingen zouden zich in het brandende pand nog personen bevinden.

Vlak voor aankomst van de brandweer werd gelukkig bekend dat de personen, welke zich ondertussen op het balkon in veiligheid hadden gebracht, al door buurtbewoners met behulp van een ladder waren gered. Andere bewoners waren op een verjaardagsfeest bij de overburen en moesten toezien hoe de brand de complete benedenverdieping verwoestte. De brand was zo intens dat de hitte de stopcontacten en overige plastieken materialen op de bovenverdieping deed smelten.

Een kort moment was er gevaar voor overslag naar de andere woning. Via de berging zou de brand zich kunnen verplaatsen maar door snel optreden werd dit voorkomen. De naastgelegen woning liep wel rookschade op. Voor de bewoners van het getroffen huis zal opvang worden geregeld. Het huis, wat volgens omstander pas was gerenoveerd, is tijdelijk onbewoonbaar.

Wat de oorzaak is van de brand is nog onbekend. Een gespecialiseerd team van de brandweer zal dit gaan onderzoeken.