Brandweerman hangt na 30 jaar helm aan de wilgen

Henry-Wallinga©-Afscheid-Frank-Vermeer-Genemuiden-08GENEMUIDEN – Donderdagavond 12 februari heeft het brandweerkorps van Genemuiden afscheid genomen van een collega. Na 30 jaar trouwe dienst hangt Frank Vermeer de brandweerhelm aan de wilgen. Op gepaste wijze werd Frank van huis gehaald om aan zijn laatste oefenavond deel te nemen.

Met behulp van de collega’s uit Kampen werd met een hoogwerker de Genemuidiger spuitgast van het balkon van zijn appartement gehaald. Na de nodige foto’s nam Frank voor de laatste maal plaats achter het stuur van de brandweerwagen om zo nog eenmaal zijn collega’s veilig te vervoeren.

Met veel toeter en bellen werd nog een rondje door de tapijtstad gereden, waarna alsnog aan de oefening begonnen werd.

Na afloop van de oefening zijn Frank en zijn vrouw in de kazerne nog in het zonnetje gezet en bedankt voor de vele jaren tomeloze inzet voor de gemeenschap. In november wordt zoals gebruikelijk officieel afscheid genomen tijdens de korpsbijeenkomst van Zwartewaterland.