Passagiere gewond na botsing op beruchte kruising

Henry-Wallinga©-Handelsweg-Meppel-02MEPPEL – Bij een aanrijding op de inmiddels beruchte kruising van de Handelsweg met de Edison/Setheweg is woensdagmiddag een passagiere gewond geraakt. De bijrijdster zat in een voertuig dat op de Handelsweg reed richting de Industrieweg. Het duo kreeg geen voorrang van een automobiliste die vanaf de Edison de kruising wilde oversteken. Een flinke aanrijding met twee totaal vernielde voertuigen was het gevolg.

De opgeroepen brandweer heeft het medisch personeel, dat ter plaatse kwam met een ambulance en een ambulancemotor, geassisteerd met het veilig uit de auto halen van het slachtoffer. Zij is met nek- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De twee bestuursters kwamen met de schrik vrij.

Een eenheid van de politie nam de verklaringen op van beide bestuursters. Deze bleek naadloos aan te sluiten waardoor er verder geen onderzoek ingesteld hoefde te worden. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd.