Auto raakt van de weg en eindigt in sloot langs A28

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-Lankhorst-06STAPHORST – Op de A28 is zaterdagavond een automobilist van de weg geraakt en met zijn voertuig in een sloot terecht gekomen. Het eenzijdige ongeval vond plaats op het knooppunt Lankhorst. Door nog onbekende oorzaak verloor de man, die alleen in het voertuig zat, de macht over het stuur.

Omstanders alarmeerden direct de hulpdiensten maar al snel bleek dat er van letsel geen sprake was waarop de brandweer en ambulance weer konden inrukken. Wel was de man wat opstandig waardoor hij werd meegenomen naar het politiebureau voor wat tekst en uitleg.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de 8 jaar oude Citroen Picasso uit de sloot getakeld en afgevoerd. Zeer waarschijnlijk zal deze auto total loss worden verklaard vanwege de waterschade, het elektrische systeem van de auto raakte zwaar beschadigd. Hierdoor was het ook onmogelijk om de handrem vrij te krijgen wat de berging enigszins hinderde. Vanwege de aanwezige hulpdiensten en de berging werden de twee rijstroken afgesloten en moest het verkeer gebruikmaken van de vluchtstrook.

Gerelateerde artikelen: