Grote brand verwoest woning en schuur in Zuidveen

Henry-Wallinga©-Brand-Stroinkweg-Zuidveen-15ZUIDVEEN – Zaterdagavond rond 23:15 uur heeft een grote brand een woning en schuur aan de Burgemeester G.W. Stroinkweg volledig verwoest. Een buurtbewoner zag vanuit zijn slaapkamerraam dat er iets in brand stond in de schuur waarop hij een kijkje ging nemen.

De man trof inderdaad een brand aan in de schuur en probeerde te achterhalen of de bewoner thuis was. Dit was echter niet het geval. Ondertussen belde de man het alarmnummer om de brand te melden. Een poging om te blussen had al geen zin meer. Vanuit de meldkamer werd gelijk groots gealarmeerd. Er werden diverse tankautospuiten, waterwagens, een hoogwerker en groot water transport ingezet om de flinke brand te bestrijden.

De harde wind maakte het er niet makkelijk op en maakte de kans op overslag groot. Hierop werd dan ook ingezet door de brandweereenheden. Vijf omliggende woningen zijn ontruimd, de bewoners van deze panden moeten de nacht elders doorbrengen.

Het vuur greep razendsnel om zich heen en zette naast de schuur ook de aangrenzende woning in lichterlaaie. Bij de brand is asbest vrijgekomen wat door een gespecialiseerd bedrijf zal worden opgeruimd. Tegen 03:15 uur kon de Veiligheidsregio IJsselland melden dat de brand onder controle was maar dat het nablussen nog wel even duren zal. Het advies om ramen, deuren en ventilatie te sluiten werd dan ook ingetrokken. Wat de oorzaak is van de brand is nog niet bekend en zal wellicht worden onderzocht.