Auto vliegt uit de bocht op knooppunt Lankhorst

Henry-Wallinga©-A28-A32-Staphorst-02STAPHORST – Op het knooppunt Lankhorst is maandagmiddag rond kwart over vier een vrouw gewond geraakt nadat de auto waarin zij zat van de weg raakte. De auto kwam vanaf de A28 uit de richting van Staphorst op de oprit naar de A32 in een slip waarna het achterwaarts in de berm schoot en op de zijkant tot stilstand kwam. Omstanders schoten direct te hulp en alarmeerden de hulpdiensten.

Voor dit ongeval werden de brandweerkorpsen van Staphorst, Nieuwleusen en De Wijk, een eenheid van de politie en een tweetal ambulances op pad gestuurd. De brandweer van Staphorst heeft assistentie verleend aan het medisch personeel. De korpsen van Nieuwleusen en De Wijk konden op hun post blijven.

Medewerkers van Rijkswaterstaat hadden één rijstrook afgesloten voor de hulpdiensten en de bergingsoperatie. Binnen een half uurtje was er van het ongeval niet meer te merken.

Rijkswaterstaat heeft voor deze bocht een maximum snelheid afgegeven van 90 km per uur.