Meppelerdiepbrug in Zwartsluis opnieuw in storing

Henry-Wallinga©-Stremming-Brug-Zwartsluis-12ZWARTSLUIS – Zowel het verkeer over de weg als over het water hebben donderdagmiddag veel hinder ondervonden vanwege een storing aan de brug over het Meppelerdiep. Rond kwart voor drie sloeg de brug in storing na een opening voor de scheepvaart.

Na deze opening ontstond een storing in de tandwielkast die ervoor zorgde dat de brug niet geheel kon sluiten. Enkele centimeters bleef de brug omhoog zodat deze niet in de beveiliging kon en daardoor de slagbomen ook niet omhoog gingen.

Op de N331 ontstonden flinke files, verkeer werd aangeraden om te rijden via Meppel. Ook de buslijnen 70, 71, 74 en 171 van Connexxion lagen tijdelijk uit de dienst. Later reden de bussen met vertraging vanwege de omleiding via Meppel. De haltes tussen Zwartsluis en Hasselt konden niet worden bereikt.

Het is niet de eerste keer dat de brug in storing ligt. Al sinds de ingebruikname in april kampt de brug met vele storingen. Het verkeer over de weg kon vanaf 17:00 uur weer gebruik maken van de brug ondanks dat de storing nog niet verholpen was.

Gerelateerde artikelen: