Meppelerdiepbrug zorgt opnieuw voor oponthoud

Henry-Wallinga©-Storing-Brug-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – De nieuwe Meppelerdiepbrug, die sinds 1 oktober in gebruik is genomen, lag vanmorgen opnieuw in een storing. Nadat de brug gisteren al enkele uren fier overeind bleef staan wilde het brugdek vandaag weer niet naar beneden.

De storing ontstond rond 09:00 uur en zorgde voor veel leed bij automobilisten maar ook bij de schoolgaande jeugd. Verkeer werd verzocht om te rijden via Meppel of de pont bij Genemuiden te nemen.

De schooljeugd, die voor de brug stonden te wachten, gaven de moed na overleg met de school na ruim een uur op en keerden huiswaarts. Monteurs waren ondertussen druk in de weer om de brug weer aan de praat te krijgen. Om 10:23 uur kwam er eindelijk beweging in de brug en was de storing verholpen.

Tegen 12:00 uur werd er opnieuw via twitter een storing gemeld.


De brug zou er nu bijna een half uur over hebben gedaan om open en dicht te gaan. Dit zou dan de 3e storing zijn binnen 24 uur.

Gerelateerde artikelen: