Auto botst op kerende vrachtwagen op Heinoseweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Heinoseweg-Zwolle-04ZWOLLE – Bij een ernstig ongeluk op de N35, de Heinoseweg, zijn vanmiddag twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De auto waarin zij zaten botste rond 13:50 uur ter hoogte van het Argos tankstation op een vrachtwagen.

De chauffeur van de vrachtwagen stond bij het tankstation en wilde de weg opdraaien om weer terug richting Zwolle te gaan. Daarbij zag hij de auto met daarin de twee dames op leeftijd over het hoofd. Door de botsing kwamen ze bekneld in het voertuig te zitten en moesten door de brandweer worden bevrijd. Hiervoor werd met het hydraulisch redgereedschap het dak en een deur weggeknipt.

Vanwege de aard van de verwondingen werd ook een traumateam opgeroepen welke vanuit Groningen per helikopter onderweg waren. Vlak boven de ongevalslocatie kregen zij te horen dat de inzet niet meer nodig was, de patiënten waren ondertussen met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak. Bergingsbedrijven Wolves en Stouwdam werden ingezet om de auto en de vrachtwagen te bergen. De Heinoseweg was gedurende het ongeval en het daarop volgend onderzoek afgesloten en werd tegen 16:30 uur weer vrijgegeven.