Schip uitgebrand in jachthaven aan het Zwartewater

Henry-Wallinga©-Brand-Schip-Zwolle-03ZWOLLE – In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 oktober is door een brand een schip in een jachthaven nabij de Twistvlietbrug volledig verwoest. De Zwolse brandweer kreeg om 02:21 uur de melding binnen van het voorval van enkele passanten.

Bij aankomst van de brandweer bleek dat er weinig meer te redden viel aan het schip. Volgens de politie bevonden zich geen personen meer aan boord. Een naastgelegen schip moest in verband met rook en kans op ontploffingsgevaar worden geëvacueerd.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Wel zijn er eerder op de dag werkzaamheden uitgevoerd aan het schip wat mogelijk te maken kan hebben bij het ontstaan.

De brand was lastig te bestrijden. Met een kettingzaag werden delen weggezaagd om het vuur te kunnen blussen. Om zeker te zijn dat alle brandhaarden geblust waren werd het schip volledig volgespoten met schuim. Bij de brand raakte niemand gewond.