Opnieuw koeien in de sloot aan De Veenen

Henry-Wallinga©-Koeien-Sloot-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – Maandagmiddag, 2e Pinksterdag, rond 15:00 uur klonken de alarmontvangers van de brandweer Zwartsluis voor een melding van “Dierenhulp”. Bij een weiland aan De Veenen bleek een koe in de sloot te staan. Passanten zagen het dier staan en schakelde de brandweer in.

Bewapend met een halster, een paar touwen en een slang trokken de brandweermannen het weiland in. Een brandweerman in waadpak sprong in de sloot om de koe het halster om te doen en de slang langs het achterwerk van de koe te geleiden. Nu kwam het slecht nog op brute kracht aan. Gelukkig was het beest niet te zwaar en was het snel aan wal geholpen.

Na verkenning bleek dat er in dezelfde sloot nog een koe op hulp stond te wachten. Ook dit dier stond al snel weer blij in de wei. Na het reinigen van het materiaal en manschappen werd de weg naar de kazerne ingezet.

Alleen trof men verderop in een ander weiland eveneens een badende koe aan. Dit beest werkte niet geheel volgens plan mee. Gelukkig zag de boer dat er bedrijvigheid was bij zijn land en hij kwam snel een kijkje nemen. Na overleg tussen bevelvoerder en boer werd besloten dat de boer zelf de koe uit de sloot zou halen.

Gerelateerde artikelen: