Brandweer bevrijdt koe uit sloot

Henry-Wallinga©-DeVeenen-Zwartsluis-02ZWARTSLUIS – Zondagavond 1 juni werd de brandweer van Zwartsluis opgeroepen voor een melding van een dier te water. Aan De Veenen was door een wandelaar opgemerkt dat er een koe in de sloot lag. De man alarmeerde hierop de brandweer. Door het hoge water in de sloot was het voor het beest onmogelijk om zelf weer aan wal te komen.

De koe werd naar een mooi plekje geloodst om weer aan wal te klimmen. Daarna werd een touw om de nek geknoopt en een slang langs het achterwerk. Met vereende kracht werd de koe weer op het droge getrokken en herenigd met haar soortgenoten. Na het reinigen van het ingezette materiaal konden de manschappen weer terug naar de kazerne.

De boer, die ook van het uitstapje van een van zijn koeien had gehoord, arriveerde net voor vertrek van de brandweer. Na een kort gesprek over het voorval keerde iedereen weer huiswaarts.