Bromfietser zwaar gewond na botsing met motor

Henry-Wallinga©-Ongeval-Oldeneelallee-Zwolle-07ZWOLLE – Bij een ernstig ongeval tussen een bromfiets en een motor zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op de oversteekplaats van de kruising Oldeneelallee met de Marsweg. De motorrijder, rijdend richting de Heinoseweg, botste vol op de linkerzijde van de bromfietser waarna beide vele meters verderop tot stilstand kwamen.

De bestuurder van de bromfiets raakte ernstig gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de motorrijder is met een botbreuk en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallendienst heeft het ongeval nauwkeurig, via een nieuwe techniek, in kaart gebracht. Hiervoor was de Oldeneelallee tot 03:00 uur afgesloten voor al het verkeer. Bergingsbedrijf Wolves heeft beide totaal vernielde tweewielers afgevoerd en gestald voor een nader politieonderzoek.