Kunstwerk siert onderzijde Meppelerdiepbrug

Henry-Wallinga©-Kunstwerk-Meppelerdiepbrug-Zwartsluis-10ZWARTSLUIS – Vrijdagavond 17 april is het kunstwerk onthuld welke onder de nieuwe ophaalbrug bij de Meppelerdiepsluis is aangebracht. Een wolkenlucht in pixels gemaakt door de kunstenaar Walter van Broekhuizen is bij elke opening van de brug te zien. Van Broekhuizen is opgegroeid in de binnenvaart en kwam met zijn ouders regelmatig in Zwartsluis.

Rijkswaterstaat bouwt de Meppelerdiepsluis om van keersluis tot schutsluis. Daardoor kan de scheepvaart het hele jaar, ook bij hoogwater, van en naar Meppel varen. De nieuwe sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Tevens zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen.

Het project is eind 2017 gereed.

Gerelateerde artikelen: