Twee gewonden bij ongeval op kruising in Rouveen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Bisschopsweg-Rouveen-13ROUVEEN – Bij een flinke aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising van de Bisschopsweg met de J.J. Gorterlaan zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Het gewonde echtpaar moest door de brandweer uit hun auto worden bevrijd.

De twee werden, rijdend op de Gorterlaan, aangereden door een auto komende vanaf de Bisschopsweg die geen voorrang verleende aan het duo. De auto botste vol in de flank van het echtpaar waardoor deze een kwartslag draaide en tegen een boom tot stilstand kwam. Beide zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.

De inzittenden van de andere auto bleven ongedeerd. Een team van verkeersongevallenanalisten hebben onderzoek gedaan naar de toedracht. De sporen op het wegdek zorgde al snel voor een duidelijk beeld van de oorzaak van het ongeval. Van deze sporen werden foto’s gemaakt voor het proces verbaal.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgesleept zodat de kruising, na een afsluiting van ruim een uur, weer kon worden vrijgegeven.