Gewonde bij aanrijding op Oude Rijksweg in Rouveen

ROUVEEN – Bij een forse aanrijding op de Oude Rijksweg is woensdagmorgen één persoon gewond geraakt. Deze man werd door de brandweer van Staphorst uit zijn bestelbusje bevrijd en mocht daarna onder begeleiding van het ambulancepersoneel op de brancard plaatsnemen. Na een check werd de man uiteindelijk met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De bestuurder van de andere auto bleef bij het ongeval ongedeerd.

Het ongeval ontstond toen de bestuurder van een bestelbusje vanuit een erf linksaf de Oude Rijksweg wilde oprijden. Hierbij zag de man een van links naderende automobilist in een Volkswagen over het hoofd. De Volkswagen boorde zich vol in de flank van de Fiat. Deze gleed over de natte klinkers zo’n 15 meter door. De elektrische Volkswagen ID 3 kwam na de aanrijding tegen een boom tot stilstand.

Medewerkers van de forensische opsporing afdeling verkeer kwamen ter plaatse voor een onderzoek. Voor dit onderzoek werd het elektrische voertuig in beslag genomen zodat de nodige gegevens uit de computer kan worden gehaald. Vanwege het ongeval en het daaropvolgend onderzoek was de weg geheel gesloten. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg de taak beide voertuigen af te slepen waarna de wegafsluiting kon worden opgeheven.