Chauffeur bekneld bij ongeval op Ruinerwoldseweg

MEPPEL – Bij een eenzijdig ongeval op de Ruinerwoldseweg is donderdagavond een vrachtwagenchauffeur gewond geraakt. De man reed met zijn vrachtwagencombinatie naar het bedrijf waar hij werkt maar schoot door nog onbekende oorzaak op de T-splitsing van de Eekhorstweg met de Ruinerwoldseweg rechtdoor en kwam in de bosschage tot stilstand tegen een boom. De bestuurder raakte hierbij bekneld en moest met spoed uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De hulpdiensten hielden kort overleg zodat de bevrijding zo snel mogelijk kon plaatsvinden. Er waren twee opties; Enkele bomen wegzagen, maar hiervoor moest het treinverkeer worden stilgelegd en de bovenleiding spanningsloos worden gemaakt of de gehele combinatie achteruit trekken. Voor het laatste plan werd gekozen omdat dit de snelste zou zijn. Met spoed werd het zware bergingsvoertuig van bergingsbedrijf Hooikammer opgeroepen . Ondertussen was het mobiel medisch team ook aangekomen. Vanwege enkele flinke buien op de vliegroute werd besloten om in plaats van met de traumahelikopter maar met de auto ter plaatse te gaan.

De chauffeur werd stabiel gemaakt voor de reddingsoperatie. Langzaam werd de vrachtwagencombinatie van de bomen weggetrokken zodat er voldoende ruimte was om de chauffeur uit de beschadigde cabine te halen. Nadat de man enige tijd in een ambulance werd verzorgd werd uiteindelijk de rit richting het ziekenhuis ingezet. Zijn toestand is onbekend.

De brandweer heeft voor de veiligheid de bomen omgezaagd zodat deze niet op het spoor konden vallen. Het treinverkeer was uit voorzorg al stilgelegd vanwege de optie voor het bevrijden van de chauffeur. Na deze werkzaamheden was alles weer veilig en kom het treinverkeer weer worden hervat. De ingezette brandweerkorpsen van Meppel en Steenwijk keerden na het opruimen van het materieel naar de kazerne voor een nabespreking. De vrachtwagen werd door bergingsbedrijf Hooikammer meegenomen naar het depot in Staphorst en zal morgen worden overgebracht naar een garage. Rond middernacht waren alle werkzaamheden klaar en kon de weg weer worden vrijgegeven.