Fietsers botsen op elkaar op Werkerlaan in Hasselt

HASSELT – Op de Werkerlaan zijn donderdagmiddag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Bij het ongeval raakte één jongeman gewond, de ander bleek na onderzoek in een ambulance ongedeerd. De gewonde jongeman viel telkens weg waarop een extra ambulance werd opgeroepen. In totaal waren drie ambulances en een tweetal politie-eenheden op de ongevalslocatie.

Het ongeval ontstond nadat één van de betrokken fietsers twee andere fietsers wilde inhalen. Daarbij werd een tegemoetkomende fietser niet opgemerkt met de botsing als gevolg. De politie nam van de twee ingehaalde jongens een duidelijke verklaring op. De gewonde jongen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar was ondertussen volgens een agent wel weer bij kennis. De andere jongen werd met fiets en al thuisgebracht door een andere ambulance.