Meerdere gewonden bij ongeval op A28 bij Staphorst

STAPHORST – Bij een fors ongeval op de A28 bij Staphorst zijn zaterdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Volgens omstanders botste de bestuurder van een Skoda met andere voertuigen waarbij één van de voertuigen enkele malen over de kop vloog en vervolgens op het dak tot stilstand kwam. Het andere voertuig kwam vele tientallen meters verderop tot stilstand en was van voor en van achter volledig in elkaar.

Ook weten omstanders te melden dat de veroorzaker probeerde de plaats van het ongeval te verlaten maar dit werd door omstanders voorkomen. De man werd door de politie geboeid aan een verkeersbord om zo een nieuwe vluchtpoging niet te laten slagen. Wonder boven wonder konden alle inzittenden van de voertuigen zelf uit de voertuigen komen. De vrouw uit de over de kop geslagen auto werd door omstanders geholpen en is later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de twee inzittenden van de zwarte Volkswagen werden met letsel overgebracht.

De bestuurder van de Skoda werd onder begeleiding van een agent geboeid in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De A28 is urenlang afgesloten geweest. Verkeer werd verzocht de omleidingsroute te volgen. Toch waren er nog veel automobilisten die een poging waagden maar kwamen al snel in een file van enkele kilometers.

Nadat de forensische opsporing afdeling verkeer de sporen hadden vastgelegd en de gebruikelijke foto’s hadden gemaakt werd door de firma van der Kolk het wegdek gereinigd. Ondertussen was bergingsbedrijf Hooikammer druk in de weer om de voertuigen te bergen. Als laatste werd de geleiderail vervangen. De meeste werkzaamheden waren om 23:30 uur afgerond zodat er weer twee rijstroken konden worden vrijgegeven.