Harde wind blaast aanhanger omver op A28

ZWOLLE – Op de A28, tussen De Lichtmis en Zwolle, kreeg de bestuurder van een auto met aanhanger het even flink benauwd. Door de harde wind begon de gehuurde aanhanger te slingeren waarop de auto haast onbestuurbaar werd. Met veel moeite kreeg de automobilist de combinatie naar de vluchtstrook waarna Jan de wind de aanhanger op zijn kant blies.

De aanhanger kwam hierdoor los van het trekkend voertuig en bleef achter op de vluchtstrook. Medewerkers van Rijkswaterstaat sloten de derde rijstrook af vanwege de gevaarzetting en voor de berging. Deze afzetting met de daarbij behorende snelheidsbeperking resulteerde al snel in een flinke rij langzaam rijdende en stilstaande auto’s en vrachtwagens.

Bergingsbedrijf Wolves kwam ter plaatse om de aanhanger af te voeren. De inhoud van de kar, twee stoelen, konden worden overgeladen in de auto. Deze automobilist was niet de enige die een hachelijk avontuur had meegemaakt. Ook op de dijk bij Olst en op de N34 bij Gramsbergen waren gekantelde aanhangers te vinden.

Het KNMI gaf voor vanochtend code geel af voor zware windstoten. Die varieerden van 75 tot 80 kilometer per uur. De waarschuwing gold voor het hele land, met uitzondering van de Wadden. Inmiddels zijn de waarschuwingen weer ingetrokken.