Auto’s raken door gladheid van de weg in Hasselt

HASSELT – Diverse politie-eenheden werden vanmorgen al vroeg op pad gestuurd voor een melding van een voertuig te water. Volgens de melding zou er een personenauto in de sloot liggen aan de Boerderijweg. Na wat zoekslagen bleek het voertuig half in een sloot aan de Boerweg te liggen. De bestuurder zei te moeten uitwijken voor een konijntje maar verloor daarna de controle over zijn voertuig en gleed richting de sloot.

Inzet van de hulpdiensten bleek niet nodig, de bestuurder stond ongeschonden naast zijn voertuig. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de auto uit de sloot waarna de man zelf zijn weg kon vervolgen.

Niet veel verder, op de N377, was eveneens een auto van de weg geraakt. Hier reed een automobilist vanuit Hasselt richting de Lichtmis maar werd na de bocht bij ‘t Rakkien bijrijder van zijn eigen auto. De auto gleed van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Ook hier kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren vanaf. Bergingsbedrijf Hooikammer bood ook hier uitkomst en trok de Volkswagen zonder problemen uit de greppel. Na een korte inspectie mocht ook deze weggebruiker zelf zijn koers vervolgen.