Eenzijdig ongeval op Klaas Kloosterweg in Staphorst

STAPHORST – Op de meldkamer van de politie kwam vannacht rond 01:45 een melding binnen van een eenzijdig ongeval aan de Klaas Kloosterweg West. Ter plaatse troffen agenten het voertuig aan en een persoon in de nabijheid van het voertuig. Na een klein onderzoek bleek dat dit de bestuurder was van de gecrashte auto.

De auto reed richting de Viaductweg maar botste tegen een boom met de linkerzijde. Hierdoor was het voertuig onbestuurbaar en botste na tientallen meters opnieuw tegen een boom. Ditmaal met de rechter achterzijde om vervolgens tegen een rioleringskastje tot stilstand te komen.

De bestuurder is ter plekke onderworpen aan een blaastest welke voor de 28-jarige man uit Staphorst verkeerd uitviel. De man was onder invloed en blies een indicatie “F” waarop de man is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij heeft een rijverbod opgelegd gekregen van 24 uur. Bij het eenzijdige ongeval heeft de man lichte verwondingen opgelopen en is op eigen initiatief naar een huisartsenpost gegaan.

Bergingsbedrijf Hooikammer werd uit bed gebeld om de totaal vernielde Ford Sierra op te takelen en af te voeren.