Auto van de weg door gladheid op N377 bij Hasselt

HASSELT – Een automobilist heeft woensdag in alle vroegte een engeltje op zijn schouders gehad. De man reed vanuit Hasselt richting De Lichtmis maar verloor door de winterse neerslag in een bocht bij ‘t Rakkien de controle over zijn voertuig. Na een reflectorpaaltje te hebben geraakt gleed de BMW van de weg en kwam enkele meters lager in een greppel terecht.

De man kon zelf ongedeerd uit de auto klimmen en de hulpdiensten inseinen over hetgeen er had plaatsgevonden. De politie liet het verkeer om beurten door de bocht rijden zodat bergingsbedrijf Hooikammer de auto uit de greppel kon takelen. Zo op het eerste gezicht had het voertuig geen schade maar werd toch meegenomen door de berger. De auto moet eerst een grondige wasbeurt ondergaan voordat deze weer de weg op kan. Hierna zal de automobilist met zijn voertuig zijn weg weer kunnen vervolgen.