Politieagent redt vrouw uit te water geraakte auto

ROUVEEN – Veel hulpdiensten werden vanmiddag rond 12:15 uur opgeroepen voor een melding van een auto te water. Aan de Stadsweg, tussen Hasselt en Rouveen, zou ter hoogte van de Holtrustweg een auto te water zijn geraakt waarbij de bestuurster zich nog in het voertuig bevond. Enkele mede weggebruikers zagen het ongeval gebeuren en schoten direct te hulp en belden het alarmnummer. Een getuige kon melden dat de vrouw op de Holtrustweg met haar voertuig aan het manoeuvreren was waarna het voertuig achteruit de sloot inreed.

Naast de Hasselter brandweer werden de brandweerduikers uit Zwolle, het oppervlaktereddingsteam uit Giethoorn en een hulpverleningsvoertuig uit Nieuwleusen naar het ongeval gestuurd. Ook een tweetal ambulances, en een traumahelikopter en diverse politie-eenheden werden ingeseind. De politie was als eerste hulpdienst ter plaatse en een agent bedacht zich geen moment en ging te water om de vrouw, welke nog net met het hoofd boven water kon blijven, uit de auto te redden. Met behulp van zijn collega en enkele omstanders werd de vrouw aan wal geholpen.

Toen duidelijk was dat de vrouw uit het voertuig was kon er direct worden afgeschaald en vele hulpdiensten konden weer inrukken. Brandweermannen in waadpakken controleerden het voertuig en maakten alvast een lijn klaar voor de berger. Ondertussen kon de politieagent zich wat opwarmen in het brandweervoertuig. De agenten konden snel worden afgelost door een collega. De onfortuinlijke bestuurster werd ondertussen in een ambulance nagekeken en onderzocht op letsel. Hiervan bleek geen sprake. De vrouw werd onderworpen aan een blaastest welke voor de vrouw ongunstig uitkwam waarop zij per ambulance onder begeleiding van de politie werd overgebracht naar het politiebureau in Staphorst. Daar zal een uitgebreide ademanalyse uitsluitsel moeten brengen.

Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg bij het bergen hulp van de brandweer en kon zo vrij makkelijk de Volkswagen Up uit de sloot takelen en afvoeren. Een medewerker van het waterschap kwam controleren op eventuele vervuiling van de sloot maar dit was niet het geval.