Berging van vuilniswagen aan Polleboersweg

GENEMUIDEN – Bergingsbedrijf Hooikammer heeft dinsdagmiddag samen met kraanbedrijf Russcher de vuilniswagen, welke van de weg was geraakt op de Polleboersweg, succesvol geborgen. Na diverse voorbereidingen kon er rond 14:00 uur worden begonnen met het takelen. De zware bergingstruck takelde de voorkant van de vrachtwagen en met behulp van een telekraan werd de achterzijde en het midden opgehesen.

Uiterst voorzichtig en centimeter voor centimeter kwam de vrachtauto uit de sloot en kon met een kleine zwaai weer veilig op de weg worden geplaatst. Hierna werd de auto afgespoten en klaargemaakt voor vervoer. Ondertussen was er een toezichthouder van de gemeente Zwartewaterland die alles nauwkeurig in de gaten hield. Ook een medewerker van het Waterschap Drents Overijsselse Delta kwam ter plaatse en concludeerde een verontreiniging van de sloot. Deze werd gedempt en zal worden leeggezogen en ook zal de bodem worden afgegraven. Nadat alle ingezette materialen waren opgeruimd werd rond 15:45 de weg weer vrijgegeven.