Werkzaamheden veroorzaken brand op binnenvaartschip

ZWARTSLUIS – Op een scheepswerf aan de Zomerdijk is dinsdag brand ontstaan op een binnenvaartschip. Er werden werkzaamheden uitgevoerd waarna er brand ontstond in de machinekamer. De brand zat tussen wanden en was in eerste instantie moeilijk te lokaliseren. De brandweer van Zwartsluis besloot hierop op te schalen waarop ook de Hasselter brandweer moet spoed naar de scheepswerf kwam. Uiteindelijk bleek het allemaal mee te vallen en konden de extra handen van Hasselt vrijwel direct weer inrukken.

De brandhaard was inmiddels gevonden en afgeblust. Uit enkele metingen met de warmtebeeldcamera werd duidelijk dat de hitte afnam en konden de brandweermannen het ingezette materiaal weer inpakken en klaarmaken voor een volgende klus. Het schip werd weer overgedragen aan het personeel van de werf welke de werkzaamheden weer konden hervatten.