Oliespoor mogelijke oorzaak eenzijdig ongeval op N377

DE LICHTMIS – Een flink oliespoor is mogelijk de oorzaak geweest van een eenzijdig ongeval op de Hasselterweg, de N377 tussen De Lichtmis en Hasselt. Daar verloor de bestuurster van een rolstoelbus in een bocht de controle over het voertuig waarna deze met de voorkant in de vangrail botste. Hierna tolde de bus om zijn as om vervolgens met de achterzijde van de bus tegen de vangrail tot stilstand te komen.

De vangrail deed goed zijn werk en kon de bus ondanks de flinke impact toch op het asfalt houden. Ambulancepersoneel controleerde de bestuurster en haar inzittenden op eventueel letsel. Hiervan was echter geen sprake. Omdat de rolstoelbus dusdanig beschadigd was kon deze niet verder rijden waarop de inzittenden allen werden overgebracht in een ambulance om daar te wachten op vervangend vervoer. Om de rolstoel uit de bus te krijgen moest deze eerst van de vangrail worden gehaald. Bergingsbedrijf Hooikammer kwam hiervoor in actie. Hierna kwam de rolstoel met behulp van de lift uit de bus en kon deze weer worden ingezet. Daarna kon iedereen in een vervangende bus zijn weg vervolgen. De bus ging mee naar het depot van het bergingsbedrijf.

Ondertussen was via de provincie een wegdekreiniger opgeroepen om het oliespoor, welke kilometers lang over de N377 liep, op te ruimen. Om het spoor niet verder uit te rijden werd besloten de weg af te sluiten tussen de Klaas Kloosterweg en de Koezenkooiweg. Verkeer ondervond enige hinder vanwege de omleidingsroute. De wegdekreiniger van de firma van der Kolk reed de gehele N377 in beide richtingen af om zo het oliespoor te verwijderen. De beschadigde vangrail zal vervangen moeten worden en is tot die tijd afgezet met schildjes.