Twee gewonden bij ongeval op parkeerterrein Boni

GENEMUIDEN – Op het parkeerterrein van de Boni aan de Klaas Fuitestraat zijn woensdagmiddag twee vrouwen gewond geraakt nadat zij werden aangereden door een auto. De bestuurster van deze auto, een 80-jarige inwoonster van Genemuiden, wilde volgens een politiewoordvoerder achteruit rijden waarbij zij moest remmen. In plaats van het rempedaal trapte de vrouw op het gaspedaal waarna zij meerdere voertuigen raakte en ook twee dames die op de parkeerplaats stonden.

Bij het ongeval raakten drie voertuigen beschadigd en raakten de twee vrouwen gewond. Beide dames, 77 en 80 jaar eveneens uit Genemuiden, zijn per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter werd halverwege de vlucht geannuleerd. De automobiliste werd meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst deden een uitvoerig onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Bewakingsbeelden van de plaatselijke supermarkt hielpen met het onderzoek. Burgemeester Bilder liet zich op de ongevalslocatie bijpraten over hetgeen er heeft plaatsgevonden op het parkeerterrein. Na het onderzoek konden de meeste betrokken voertuigen zelf hun weg vervolgen. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto van de veroorzaakster afgevoerd.