Auto en vrachtauto botsen op Hermelenweg

ZWOLLE – Een personenauto en een vrachtwagen zijn donderdagmiddag op de Hermelenweg met elkaar in botsing gekomen. De bestuurster van de auto kwam vanuit de richting van Hasselt en wilde op de met verkeerslichten beveiligde kruising rechtsaf de Hermelenweg op. Een vrachtwagen die vanuit de richting van Nieuwleusen kwam wilde linksaf eveneens richting de Hermelenweg waardoor beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

Eén van de verkeersdeelnemers moet het rode verkeerslicht hebben genegeerd met de botsing als gevolg. De vrachtwagen kwam vrij ongeschonden uit deze confrontatie. De personenauto raakte totaal vernield en werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.

De bestuurster van deze personenauto werd in een ambulance onderzocht op eventuele verwondingen. Hiervan was gelukkig geen sprake waarna de betrokken partijen in het restaurant de gegevens konden uitwisselen voor de afhandeling van de schade. Omdat er geen sprake is van letsel stelt de politie verder geen onderzoek in en laat het verder over aan de verzekeringsmaatschappijen.